vineri, 26 aprilie 2013

21 de masti naturale pentru rasfatarea parului

     Primavara scoate la iveala pe langa frumusetile naturii si parul obosit si stresat de o iarna grea, de uscari repetate cu foehnul, de caciuli, fulare si pulovere pe gat, de lipsa vitaminelor si a mineralelor si de socul termic cauzat de discrepantele de temperatura. Pentru a va afisa suvitele sub soarele primavaratic cu incredere, va recomand masti naturale pentru tratarea diferitelor probleme ale parului. Sper ca in acest weekend sa incercati masca potrivita rebeliunilor parului dumneavoastra si sa reveniti cu pareri :D.

     Par uscat, fragil
     1. Bateti 2 oua si adaugati 4 linguri mari de ulei de masline. Aplicati mixtura pe par cu un masaj usor si acoperiti-va capul cu o folie de plastic. Dupa 15 minute, spalati parul cu sampon. Folositi masca de 2-3 ori pe saptamana pentru a beneficia de avantajele acesteia si pentru a avea un par mai sanatos si stralucitor.
     2. Combinati un ou cu 2 linguri de ulei de ricin, o lingurita de glicerina si o lingurita de otet natural. Aplicati masca, infasurati-va parul intr-un prosop cald si staiti asa cel putin 40 de minute, dupa care va puteti spala normal.
     3. Puneti intr-un blender 150 de grame de dovlecel,  scurge-ti sucul si amestecati-l cu o jumatate de pahar de lapte si o lingura de ulei de masline. Aplicati masca pe par si lasati-o 20 de minute.
     4. Amestecati un avocado pisat cu o lingura de miere si 2 linguri de ulei de masline pana ce se transforma intr-o pasta omogena, apoi aplicati pe parul uscat. Stai cat puteti de mult cu masca pe par, apoi spalati-va cu un sampon delicat, conceput pentru copii. 
     5. Pasati o jumatate de banana si o jumatate de avocado intr-un blender si adaugati un ou, 2 lingurite de miere si 3 lingurite de ulei de masline. Amestecati totul pana obtineti o pasta de consistenta nici prea groasa, nici prea subtire. Lasati masca sa actioneze 30 minute pe par, dupa care curatati parul cu un sampon nutritiv. Clatiti cu apa calduta din abundenta. Pentru rezultate de durata, folositi aceasta masca de doua ori pe luna.

     Par care se electrizeaza
     6. Combinati o lingura de miere de albine cu un litru de apa. Dupa ce v-ati spalat cu sampon, aplicati pe par apa combinata cu mierea, asteaptati cateva minute, apoi clatiti daca este cazul. Obisnuiti-va sa folosesti aceasta masca de fiecare data cand va spalati pe cap si veti scapa de electrizarea parului.

     Par afectat de matreata
     7. Amestecati masuri egale de ulei de masline cu ulei de migdale. Masati-va scalpul cu aceasta combinatie si lasati-o sa actioneze timp de 15 minute. Spalati-va bine parul ulterior si folositi acest tratament cu regularitate pentru a scapa de matreata.
     8. Fierbeti 7 linguri cu varf de cimbru uscat in 2 cesti de apa, timp de 10 minute. Strecurati si raciti amestecul. Turnati jumatate din cantitatea de solutie pe parul curat, umed. Masati scalpul si nu clati parul. Folositi a doua jumatate din cantitatea de solutie dupa 2 sau 3 zile, in acelasi mod.
     9. Amestecati bine 2 linguri de iaurt gras, un galbenus de ou, o lingura de miere si o lingura de zeama de lamaie si aplicati masca pe par, masand radacinile cateva minute. Infasurati parul intr-un prosop si lasati masca sa actioneze 30 de minute. Dupa expirarea timpului, spalati parul cu samponul care vi se potriveste si clatiti cu apa din abundenta.

     Par gras
     10. Amestecati o ceasca de iaurt cu un ou intreg. Dupa ce va spalati normal pe par, aplicati masca si pastrati-o timp de 15 minute. Clatiti bine parul. Incearcati sa folositi masca cel putin o data pe saptamana si veti observa ca parul nu se va mai ingrasa atat de repede.
     11. Pasati 1 ardei rosu  si amestecati-l cu 2 linguri de iaurt sau kefir si o lingura de pulbere de argila (se gaseste in farmacii). Amestecati cu grija si aplicati masca pe par pentru 20-30 de minute.
     12. Pasati 1 mar in blender si amestecati-l cu 2 linguri de otet de mere si 2 linguri de suc de lamaie. Aplicati amestecul pe par pentru 30 de minute, apoi spalati parul cu sampon obisnuit.

     Par care cade
     13. Amestecati un galbenus de ou, o lingura de miere si o lingura de suc de varza. Masati aceasta mixtura pe par si lasati-o sa actioneze timp de 2 ore cel putin. Spalati parul cu apa calduta. Folosita periodic, cel putin o data pe saptamana, timp de 3 luni, aceasta masca va intari parul si va preveni caderea lui.
     14. Tocati 3-4 ardei foarte iuti, peste care veti turna 300 ml de vodka. Lasati solutia la macerat o saptamana, apoi strecurati-o. Diluati tinctura cu putina apa si masati la radacina parului de fiecare data cand va spalati.
     15. Amestecati henna incolora cu iaurt sau kefir incalzit. Aplicati pe par si lasati amestecul sa actioneze 30 de minute. Pe langa faptul ca va face parul mai puternic, aceasta masca va oferi si un plus de stralucire suvitelor dumneavoastra daca o folositi o data pe saptamana.
     16. Amestecati o jumatate de ceasca cu suc de patrunjel cu 3 linguri de ulei de masline. Aplicati amestecul la nivelul radacinilor si pe lungimea parului, masand delicat. Lasati sa actioneze timp de 20 de minute, apoi spalati.
     17. Amestecati ulei de ricin, ulei de masline si un galbenus de ou si aplicati pe parul spalat in prealabil. Aceasta masca are nevoie de 2 ore pentru a actiona optim. Dupa expirarea timpului, clatiti parul cu apa din abundenta. Pentru rezultate vizibile, aplicati aceasta masca de doua ori pe saptamana.

     Par degradat
     18. Amestecati 2 linguri de miere cu ulei de ricin, un galbenus de ou, o lingura de rom si o fiola de vitamina A sau vitamina D. Aplicati masca la radacini si distribuiti apoi pe toata lungimea parului, pana la varfuri. Acoperiti-va capul cu folie de plastic si asteaptati 2 ore, dupa care va puteti spala parul normal.

     Par normal
     19. Amestecati o lingura de argila, un galbenus de ou, o lingurita de miere, o lingurita de lamaie, o lingurita de unt topit si o lingurita de mustar. Aplicati amestecul mai intai la radacina parului, apoi pe toata lungimea lui. Purtati o casca pentru dus sau infasurati-va parul intr-un prosop si stati asa timp de 2 ore, apoi spalati parul normal.
     20. Amestecati o lingura de suc de morcov, o lingura de suc de lamaie, o lingura de suc de aloe (sau o lingurita de tinctura), o lingura de coniac, un galbenus de ou si o lingura de ulei de ricin. Aplicati amestecul pe par pentru 30 de minute si apoi spalati parul.
     21. Amestecati o lingura de ulei de ricin, o lingura de ulei de masline si o lingura de sampon pentru par uscat. Masati amestecul pe scalp si infasurati parul intr-un prosop sau intr-o casca pt dus. Dupa 2 ore, spalati-va pe cap si incearcati sa nu folositi sampon.

Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana

Sampon uscat Syoss - Review

     Dupa cum v-am promis in articolul despre premiul din partea Syoss, de indata ce incerc produse noi revin cu un review. In ultimele zile agenda mi-a fost cam incarcata, asa ca spalarea parului, uscarea si aranjarea lui cereau prea mult timp si le-am inlocuit cu samponul uscat Syoss.
     Este usor de folosit, asa cum arata stilistul Syoss aici, ca orice alt sampon uscat, de altfel. Ceea ce mi-a placut la acesta este faptul ca nu incarca deloc parul, ii ofera aspectul si senzatia de par proaspat spalat, avand un miros placut de ceai verde si lamaie. Am folosit si alte sampoane uscate, insa chiar daca parul parea curat, ofereau o senzatie de par imbacsit si murdar. In cazul samponului uscat de la Syoss dupa doar cateva pulverizari scurte la radacina, un masaj al scalpului pentru intinderea samponului si pieptanare parul arata si se simte ca proaspat spalat, ramanand totdata usor de coafat. Acest produs nu doar ca mi-a usurat munca de ingrijire a parului prin rarirea spalarilor acestuia, insa ofera si o durata mai lunga a vopselei 5-29 Intense Red care ca orice vopsea cu pigment rosu isi reduce din intensitate la fiecare spalare, cu toate ca a rezistat foarte bine pe par fata de alte vopsele pe care le-am incercat si dupa 5 spalari nu li se cunoastea nici urma. Sunt din nou multumita de un produs Syoss, pe care cu siguranta am sa il introduc in rutina mea de ingrijire a parului pentru acea zi de prospetime oferita in plus.
     Voi ati incercat sampoane uscate pentru zilele in care va grabiti? Care v-au placut cel mai mult si cat de des apelati la ele? Va astept parerile in sectiunea pentru commenturi, iar pana la urmatoarea postare ...
Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana

marți, 16 aprilie 2013

Lipsa de calciu - o problema des intalnita

     Cu totii trebuie sa fi avut macar o data lipsa de calciu, eu personal confruntandu-ma des cu aceasta problema in ciuda consumului regulat de lactate. Chiar daca suntem tentati sa apelam la suplimente alimentare atunci cand avem diferite carente, o dieta sanatoasa si diversificata ne ajuta sa prevenim aparitia acestora.
     Lipsa calciului se manifesta prin crampe si spasme musculare, batai cardiace puternice, insomnie, irascibilitate si stari de nervozitate, degradarea si caderea dintilor, pierderi de memorie, scaderea capacitatii de memorare si a atentiei, senzatie de amorteala la nivelul membrelor, dereglari menruale, degradarea si caderea parului, fragilitatea unghiilor ( devin casante si se exfoliaza), pielea devine mai aspra si se cojeste, oboseala apare rapid chiar si la eforturi mici. Probabil ca puteti bifa cateva dintre aceste simptome, mai ales dupa aceasta iarna lunga care ne-a privat de Soare (sursa de vitamina D, fixatoare a calciului in oase).
     Pe langa sursa obisnuita de calciu din alimentatie - lactatele - va pun la dispozitie o lista cu surse de calciu vegetale, foarte utila mai ales acum, in timpul postului. Acestea sunt: semintele de susan, semintele de canepa, legumele cu frunze verzi (patrunjelul, spanacul, busuiocul, rucola, algele, broccoli, urzicile, cimbrul, mararul), soia, semintele de dovleac, migdalele, portocalele, morcovii, semintele de floarea soarelui, alunele, orezul brun.

     Sper sa va fie la indemana sa le includeti in alimentatia dumneavoastra si sa aveti un corp puternic si stralucind de sanatate pentru primavara. Cat de curand am sa revin cu retete usoare si rapide care sa includa aceste alimente. Pana atunci ...
Nu incetati sa  progresati!
Pupici si numai bine,
Diana

duminică, 14 aprilie 2013

Supa de rosii cu avocado


     Dupa cum va povesteam, fiind la dieta, am dat peste retete de mancare raw (cruda). Ceea ce apreciez la aceste retete sunt usurinta, rapiditatea si simplitatea prin care se pregatesc. Eu nu am buna dexteritate si experienta in bucatarie, insa acum pot sa pregatesc ceva gustos, usor si sanatos in doar cateva minute. Urmariti reteta, incercati-o si va astept parerile.

Timp: max. 20 min
Cantitate: 4 portii
Pret/portie: 2.5 lei
Ingrediente: -     500 g rosii
   -          1 fir ceapa verde
   -          1 castravete
   -          2 linguri ulei de masline
   -          1 lingura otet
   -          sare, piper
   -          1 avocado
   -          1 cana de apa
Mod de preparare: Se taie rosiile cubulete si se pun in blender. Se adauga sare pentru a le inmuia. Se curata castravetele si se taie cubulete. Se adauga in blender peste rosii. Se taie firul de ceapa verde rondele si se adauga peste celelalte ingrediente in blender. Peste legume se adauga uleiul de masline, otetul si piperul. Se mixeaza bine toate ingredientele, dupa care se toarna amestecul intr-o caserola, unde se amesteca bine cu o cama de apa. Se pastreaza la frigiter pentru 1-6 ore. Inainte de servire se curata si se taie cubulete fructul de avocado si se aseaza deasupra supei, pentru a decora putin farfuria.
Tip: Supa se poate tine la frigider pentru mai mult timp, iar de fiecare data fructul de avocado se va adauga inainte de servire.

Pofta buna!

Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana

Aranjarea parului cu ajutorul caldurii

     O veche poveste din popor care ne decrie cum omul nu este niciodata multumit cu ce are, inca ne influenteaza deciziile. Probabil cel mai ilustrator cliseu este indreptarea parului cret si incretirea parului drept. Indiferent de ce schimbare dorim sa facem asupra parului, sau chiar daca dorim sa il uscam mai repede dupa spalare vom folosi instrumente de coafat cu caldura. Uscatorul de par, placa pentru indreptat parul dau ondulatorul lasa urme pe parul nostru prin folosiri repetate. De fiecare data cand aplicam o sursa de caldura asupra parului invelisul acestuia este uscat peste masura, ducand la deshidratare, la aparitia firelor rebele si electrizate, la subtierea firului si ruperea acestuia la pieptanare si, uneori, chiar la arderea acestuia.
     De obicei prefer sa imi spal parul din timp si sa il las sa sa usuce natural, atat cat este nevoie. Insa, pe perioada iernii sau cand imi doresc aranjarea meticuloasa a parului pentru ocazii ma ajut de caldura pentru a-l modela. Tocmai de aceea am ales produsele din gama Heat Protect de la Syoss, iar parul meu este frumos si sanatos indiferent de procesul de coafare aplicat. (Multumesc echipei Syoss pentru premiul surpriza!)

     De fiecare data dupa spalare, atunci cand nu pot astepta uscarea naturala a parului, il infasor intr-un prosop si las excesul de apa sa fie absorbit de acesta. Mai apoi tamponez parul cu ajutorul prosopului si aplic spuma de styling Heat Protect pe toata lungimea firului de par, dar si la radacina si o las sa actioneze putin timp. Mai apoi imi usc parul cu ajutorul unei perii, asa cum am vazut aici, dupa care nu mai aplic nimic, intrucat spuma ii ofera suficienta fixare, cu toate ca nu incarca inutil parul.
     Daca doresc sa imi subliniez trasaturile, accesoriile sau outfitul cu un par tuns frumos si drept/ondulat, ceea ce se intampla nu mai mult de o data pe luna, aplic spuma si imi usc parul asa cum recomanda stilistul Syoss aici. Aceasta este o regula esentiala: intotdeauna se foloseste placa de par sau ondulatorul pe parul uscat! Dupa aceea urmez cei doi pasi simpli in indreptarea/ondularea parului si anume prima data se aplica spray-ul Heat Protect pe o suvita subtire de par, apoi se indreapta/onduleaza portiunea spray-ata. Eu prefer sa aleg sectiuni potrivite ca grosime, pentru a asigura protectia spray-ului pe toate firele de par si pentru a fi mai usor de manevrat. Aceleasi sfaturi le ofera si stilistul Syoss aici, iar daca doriti niste indrumari in obtinerea unor bucle lejere cu ajutorul placii pentru intinsa parul gasiti niste sfaturi bune aici, cu ondulatorul fiind la fel de usor, sau chiar mai usor de incretit parul.
     Sunt curioasa daca a-ti incercat aceste produse sau ce alte produse utilizati pentru a va proteza parul de caldura aparatelor de coafat si care este modulin care va aranjati parul cu ajutorul caldurii cel mai des. Astept commenturile voastre, iar pana la urmatoarea postare ...
Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana
     

Premiu surpriza din partea Syoss

     De curand, avand in posesie spray-ul de styling pentru protectia parului impotriva caldurii de la Syoss, am castigat un premiu surpriza. Surpiza a fost placuta, vazand produse Syoss pe care nu le incercasem pana acum. De aceea m-am gandit sa fac o postare in care sa va povestesc despre experienta mea placuta in ceea ce priveste produsele Syoss.
     Parul meu este drept, insa se ingrasa destul de repede. Am incercat o sumedenie de produse special create pentru parul gras, insa parca imi uscau prea tare scalpul, iar cele pentru parul normal aveau efect maxim 24 de ore. Tot trecat de la un produs la altul manata de nerabdarea sa gasesc un sampon care sa imi ofere macar 2 zile de libertate am dat peste cele din gama Syoss, atunci fiind lansate in Romania. Din experienta mea neplacuta cu produsele pentru parul gras, am ales samponul din gama Shine Boost pentru un par frumos si cu o stralucire naturala. Spre surprinderea mea, avand cantitate mare si pret mic ma gandeam ca nu va fi bun de nimic, imi curata parul delicat dar totusi nu ramanea incarcat. 
     Vazand ca imi tin in frau podoaba capilara, am zis sa incerc si alte nuante, numai bine prinzand lansarea vopselelor Mixing Colors care promitea o combinatie de nuante (nu imi place parul vopsit omogen, monoton si cred ca asta m-a tinut departe de folosirea vopselelor pentru par). Din aceasta gama am folosit nuantele 4-86 Mix de Praline, fiind o nuanta apropiata de cea naturala cara mi-a lasat o parere foarte frumoasa despre vopselele de par, intrucat parul era mai lucios, parea mai ingrijit, iar culoarea il cotea din monotonia parului tern. Dobandind putina incredere am incercat si ceva mai indraznet, adoua oara alegand 3-12 Mix Saten Amaretto, nuanta care mi-a trezit dorinta de a deveni mai mult roscata decat satena, parul meu avand oricum nuante de roscat si auriu prin el inca de la inceput. Astfel am trecut la gama de vopsele Baseline si am ales nuanta 5-29 Roscat Intens, ramanand la aceasta. Ceea ce imi place este ca vopseaua persista pe firul de par, insa acesta nu este afectat. Un alt mare plus este personalitatea culorii, devenind mai intensa sau mai linistita in functie de imbracaminte, de accesorii, parca sustinandu-mi starea de spirit. Inca nu sunt complet multumita de rezultatul final, asta se datoreaza in mare parte aplicarii unei vopsele cu scala pana la saten mediu pe un par cu nuanta mai inchisa. De aceea ma bate gandul sa incerc sa il deschid cu cateva nuante, insa nu sunt complet hotarata, am sa va tin la curent daca am sa experimentez ceva in directia aceasta.
     Dupa vopsire, mi-am achizitionat samponul Syoss Silicone Free Color&Volume, sampon care mi-a oferit un par curat, lejer, cu volum pana la 3 zile. Pot sa zic ca pe langa efectul de curatare, samponul mi-a reglat secretia de sebum, scalpul devenind mai uscat. 
     Vazand ca imi pot mentine parul curat pentru mai multe zile si ca tendinta de ingrasare s-a redus, pentru a-mi proteja culoarea (chiar daca e roscatul pretentios, vopseaua de la Syoss nu iese din par decat vre-o saptamana dupa vopsire si in cantitati moderate) am decis sa folosesc si balsam. Era o decizie indrazneata, avand in vedere ca de fiecare data cand am aplicat balsam, chiar si numai pe varfuri, parul mi se ingrasa foarte tare. Timida, am ales balsamul Syoss Color Protect pentru o mai buna hidratare a firului de par. Nu am ramas dezamagita, parul a devenit moale, firul parea mai gros si mai elastic, am capatat acel luciu de par sanatos si eram multumita.
     Una peste alta, obtinand un par mai maleabil si mai putin capricios deja puteam sa il aranjez fara grija ingrasarii scalpului in urmatoarele cateva ore. Astfel, pentru a-mi putea usca parul cu peria sau a il intreba cu placa am ales spray-ul din gama Heat Protect care pe langa protectia firului care nu devine uscat si nu se electrizeaza, il intareste putin si ofera control asupra firelor rebele, astfel incat nu mai este nevoie sa se foloseasca alte produse de coafat. Acesta este spray-ul care mi-a adus premiul urmator:
     Prima data am remarcat samponul si balsamul din gama Substance&Strength care au picat la tanc: dupa o iarna cam lunga si grea pentru par (frig, zapada, caciula, fular, vopsea, privare de vitamine si minerale in alimentatie) parul imi este cam slabit, fragil, subtiat si tern. Marti am programat tunsul varfurilor si improspatarea coafurii, iar dupa aceea am sa folosesc aceste produse, cu a caror rezultate va voi tine la curent.
     Mai apoi am observat samponul uscat, pe care am sa il incerc cat de curand. Fiind weekend am avut parul proaspat spalat pentru iesirea de sambata, iar duminica prefer sa imi las parul sa respire, mai ales daca raman acasa, asa ca articolul cu pareri va aparea in zilele urmatoare.
     Urmatorul produs pe care l-am cercetat cu atentie a fost spuma din gama Heat Protect care completa setul impreuna cu spray-ul. Despre aceste produse v-am povestit mai multe aici.
     Ultimul, dar nu cel din urma, a fost fixativul din gama Hold&Flex care ma incurajeaza sa incerc coafuri pe care le doream de multa vreme, insa parul gras si incapatanat m-a tinut departe de ele. Pana acum am folosit fixativ cu grad foarte mare de fixare a coafurii pentru momentele cand imi increteam parul (avand parul drept si fin avea nevoie de sustinere), insa acel fixativ nu imi permitea utilizarea zilnica pentru coafuri lejere intrucat oferea o finisare prea bine pusa la punct. Insa am vazut capacitatile de performanta ale fixativului din gama Max Hold pe parul prietenului meu (par scurt si fin), care dupa conturarea coafurii cu guma modelatoare oferea fixare pana la indepartarea acestuia din par. Si cu rezultatele acestui produs va voi tine la curent de indata ce il voi folosi.
     Mie produsele Syoss mi-au facut o parere foarte buna, folosindu-le am reusit sa nu mai fiu nevoita sa port parul fie liber dupa spalare, fie strans in coada a doua zi dupa aceasta, in mod curent fiind mandra posesoare a unui par frumos, ascultator si sanatos. Ceea ce imi doresc sa incerc, pe langa aceste produse, este serul de finisare din gama Syoss Glossing pe care l-am zarit pe rafturile supermarketului (http://www.henkel.de/news-2013-46694_20130315-syoss-glossing-sensationeller-glossing-effekt-47495.htm este acela cu pompita) si pe care ma gandesc sa il folosesc dupa cura de ingrijire cu Syoss Substance&Strength impreuna cu balsamul Syoss Glossing pe care l-am achizitionat deja.
     A-ti incercat produsele Syoss? Ce rezultate au avut pe parul vostru? Ce alte produse de ingrijire a parului folositi? Astept raspunsurile si parerile voastre in sectiunea de commenturi de mai jos. Pana la postarea urmatoare ...
Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana

Lista de cumparaturi - 10 produse necesare in make-up

      Chiar daca inca de mica am avut la dispozitie truse de "make-up" si in timp mi-am achizitionat tot felul de produse in aceasta directie, timpul indelungat si rezistenta redusa a machiajului m-au determinat sa renunt la a-mi sublinia trasaturile frumoase prin machiaj. Citind articole si afland despre produse cosmetice pentru machiaj de care nu stiam pana acum, am descoperit unde faceam greseli. Doresc sa le impartasesc cu dumneavoastra in speranta ca va vor usura rutina machiajului.
     1. Baza
     Pentru multe dintre noi baza consta intr-un simplu fon de ten, uneori lipsind cu desavarsire. Secretul unui machiaj de durata consta intr-o baza perfecta. Aceasta trebuie aplicata pe fata curata, demachiata si hidratata cu o crema de fata. Dupa absorbtia cremei hidratante se recomanda aplicarea unei baze de machiaj (primer) care va actiona ca un ciment intre piele si fondul de ten, impiedicand patrunderea machiajului in pori. Acesta este un pas important atat in reusita machiajului, cat si in ingrijirea tenului.
     Pana la aplicarea fondului de ten trebuie sa stim cum sa ne alegem fondul de ten potrivit, si nu doar in functie de nuanta tenului ci si a tipului acestuia. Pentru tenul uscat se recomanda aplicarea unui fond de ten cremos care sa ii asigure hidratarea pe parcursul zilei. In cazul unui ten normal sau mixt se utilizeaza un fon de ten lichid care sa hidrateze pielea, dar sa nu o incarce. Iar daca aveti tenul gras cel mai potrivit ar fi fondul de ten pudra sau mineral care sa absoarba sebumul, insa daca nu aveti acea pelicula lucioasa este mai bine sa ocoliti acest tip de fond de ten pentru a nu usca prea tare pielea. Mai apoi, dupa alegerea fondului de ten in functie de tipul dumneavoastra de piele se va alege culoarea. Cea mai mare greseala este alegerea culorii prin aplicarea fondului de ten pe mana. Culoarea pielii maini difera semnificativ de cea a fetei, de aceea culoarea care vi se potriveste va trebui sa se potriveasca cu cea de pe mandibula, astfel incat sa nu fie diferenta intre culoarea pielii gatului si cea a obrazului. Cel mai bine ar fi sa cereti mostre din fondul de ten dorit pe care sa le aplicati pe intreaga fata si sa vedeti cum se comporta pe timpul zilei, in lumina naturala dar si in cea artificiala, daca in contact cu aerul se oxideaza (innegreste) sau nu, cum va simtit pielea dupa purtarea fondului de ten. In cele din urma va fi o investitie de durata, iar daca baza nu este perfecta, dupa cum spuneam, restul machiajului nu va primi atentia dorita.
     Dupa aplicarea fondului de ten, daca raman zone cu imperfectiuni vizibile (cosuri, cicatrici, cearcane etc.) se vor corecta prin aplicarea unui corector, ales la fel ca si fondul de ten in functie de tipul de piele si avand culoare asemanatoare cu a acestuia. Poate ca a-ti citit tipsuri care va recomandau un corector mai deschis la culoare decat fondul de ten, insa aplicarea acestuia pe imperefctiuni nu fa face altceva decat sa le lumineze si sa le scoata in evidenta. In cele din urma se urmareste atingerea unei culori uniforme a tenului, fara imperfectiuni.
     Daca se aplica un fond de ten cu acoperire mare, pentru a evita efectul de fata de portelan si a se da un aer mai natural machiajului se recomanda aplicarea unui blush pe osul pometilor. Culoeara variaza din nou in functie de cea a tenului si a parului, de la nuante portocalii pana la cele de burgund. Culoarea blushului nu trebuie sa intre in conflict cu restul elementelor cromatice deja existente sua care se vor folosi, totodata trebuind aplicata o cantitate redusa pentru a pastra pata de culoare subtila. Daca aveti tenul uscat sau normal este mai bine sa avitati blush-ul pudra si sa optati pentru unul cremos. 
     Uneori, chiar daca parcurgem toti acesti pasi, este posibil ca machiajul sa se stearga. Folosirea primer-ului impiedica absorbtia acestuia de catre piele, iar pentru fixarea bazei se recomanda sa se aplice si o pudra, fie incolora, fie intr-o nuanta apropiata fondului de ten pentru a oferi un plus de acoperire. Important de retinut este faptul ca pensula incarcata cu pudra trebuie tamponata pe fata pentru a nu misca machiajul de dedesupt. Astfel, daca aveti un cos si l-ati mascat cu corector nu doriti intinderea acestuia si descoperirea imperfectiunilor. 
     2. Conturarea trasaturilor
     Machiajul pe care dorim sa il realizam trebuie sa il alegem in functie de trasaturi (culoarea ochilor, a parului, forma fetei etc.) dar si de ocazie si momentul zilei. Un pas important, pe care il vom face indiferent de cele mentionate mai inainte, este conturarea sprancenelor. Acestea trebuie sa fie cu doua nuante mai deschise pentru parul cu culori de la saten pana la negru abanos si cu doua nuante mai inchise pentru nuantele de blond. De altfel, aplicarea unui fard mat in culoarea potrivita este mai recomansata decat conturarea cu creion pentru sprancene, deoarece se va asigura o mai buna intindere si patrundere a acestuia in sparncene. Daca folositi creion, insa, va trebui sa il intindeti cu ajutorul unei perii pentru sprancene, astfel se asigura o acoperire uniforma. O pereche de sparncene corect pensate si frumos conturate ajung pentru a pune in evidenta intregul chip, fara a fi nevoie de alte produse de machiaj.
     Tocmai de aceea, aplicarea pe pleoape a unui fard poate sa lipseasca sau poate fi facuta lejer, in doar o nuanta naturala aplicata pe pleoapa superioara. Si in cazul fardurilor se gasesc mai multe texturi: crema, pudra compacta sau pudra minerala. Din nou va reamintesc ca si acestea trebuie alese conform cu tipul de ten, asa cum am explicat anterior. Pentru a asigura o rezistenta de durata a culorii se recomanda acoperorea pleoapelor doar cu primer, astfel incat baza va avea culoare uniforma si va intensifica nuanta aplicata.
     Aplicarea unui eyeliner sub forma de creion sau tus nu este obligatorie, insa daca se alege se poate face in mai multe feluri. Pentru a da impresia de gene dese se va aplica eyliner maro sau negru la basa acestora, atata pe pleoapa superioara cat si pe cea inferioara pe linia apei. In schimb, daca se doreste un efect mai dramatic se pot trasa linii de diferite grosimi pe pleoape. Aceste aplicari necesita multa practica, asa ca nu va dati batute dupa prima incercare nereusita. De asemenea, pentru a nu da bani pe multe nuante de eyliner se poate folosi tehnica fardului umezit. In acest caz trebuie avut grija ca de fiecare data sa se umezeasca aceeasi parte a fardului, iar aceasta sa nu fie o portiune prea extinsa. fardul se poate umezi prin spray-erea unei cantitati mici de apa direct pe fard sau doar pe pensula cu care il vom aplica.
     Un alt produs de baza, care nu este indicat sa lipseasca din rutina de machiaj este rimelul. Alegerea rimelului potrivit, pentru alungire, volum sau curbare, si aplicarea acestuia pe genele superioare sau si pe cele inferioare, la alegere, contureaza privirea si o pune in valoare. De aceea, o baza perfecta alaturi de sprancene conturate armonios si de privirea pusa in valoare de rimel ajung pentru a schimba total o fata banala si a-i oferi straluciri glam. Alaturi de acestea se poate aplica un simplu luciu de buze sau un ruj, intr-o culoare naturala si care sa ofere buzelor hidratare, iar intregul chip este intinerit, revigorat si pregatit pentru o zi plina de evenimente.
     Dupa cum vedeti nu este nevoie de prea multe pentru a va asigura un machiaj care sa va ofere incredere in sine. Care este rutina voastra de machiaj si ce culori preferati? Astept commenturile voastra, iar pana atunci ...
Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana
     

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Cosmetice - cate sunt indeajuns?


     Umbland putin la stilul meu alimentar, incercand sa ma intorc la lucrurile naturale, pure, am realizat ca asa cum imi indopam corpul cu o groaza de substante inutile, exact acelasi lucru il fac si prin aplicarea unei sumedenii de cosmetice, chiar daca nu este cazul.
      1. Curatare
     In ceea ce priveste cosmeticele trebuie pornit de la cele esentiale, de baza: cosmetice pentru igiena personala. Toti trebuie sa avem periuta de dinti si pasta de dinti, sapun de maini si gel de dus. Eu atat consider indestulator, mai ales ca incerc sa imi tin tenul curat doar cu apa, fara sa il incarc cu solventi, chiar daca o data pe saptamana il exfoliez cu amestecuri naturale (voi face un articol despre acestea). Gelul de dus trebuie sa fie unul hranitor, pentru momentele cand dorim o exfoliere a corpului functionand de minune zatul de cafea (mai ales ca are efecte benefice in combaterea celulitei). Deja putem sa ne lipsim de 10 feluri de sapunuri, geluri si creme de dus cu tot felul de proprietati. Pielea nu trebuie agasata cu solventi si substante chimice: este indeajuns sa o hranim in timp ce o curatam si o data pe saptamana sa indepartam stratul de celule moarte.
     Pe langa produsele cosmetice de mentinere a igienei personale, cel mai important este sa nu folosim prosopul pe post de smirghel! Pielea se lasa fie sa se usuce natural, fie se tamponeaza usor cu prosopul.
     Pentru par, un sampon si un balsam alese in functie de tipul de par si de problemele acestuia sunt suficiente pentru curatarea delicata cu o cantitate nu prea mare de sampon si hidratarea si descurcarea parului prin aplicarea balsamului pe lungime si pe varfuri. Totusi, balsamul nu are rezultatele unui tratament pentru par, insa este destul sa deschidem camara pentru a ne face noi insine tratamente naturale pentru ingrijirea parului (am sa revin cu idei in aceasta directie).
     2.Hidratare
     Procesul de hidratare al pielii merge in doua sensuri: de la interior spre exterior, dar si invers. Este important ca, pe langa lotiunile hidratante, sa se bea minim 2 litri de apa pe zi. De asemenea, daca aveti celulita sau vergeturi recomand folosirea unei lotiuni speciale pe zonele cu probleme in locul lotiunii hidratante aplicate pe restul corpului.
     Tenul, indiferent de tipul lui, trebuie sa beneficieze de o crema hidratanta care sa ii respecte nevoile. Trebuie hidratate genele, sprancenele, zona ochilor si a buzelor cu lotiuni blande, special pentru zonele sensibile. Asa ca pe langa crema hidratanta de fata recomand folosirea unei creme pe baza de extracte naturale sau a vaselinei pentru zona ochilor (vaselina aplicata pe gene si sprancene le fortifiaza si le sporeste regenerarea).
     Mainile, talpile, coatele si genunchii necesita o hidratare in profunzime deoarece sunt zonele care se deschidrateaza cel mai tare, insa este de ajuns sa se aplice lotiunea hidratanta pentru corp in strat gros si sa se infasoare zonele cu un prosop cald. Totusi, eu prefer sa am o crema de maini in permanenta cu mine, mai ales ca din cauza frigului si a prafului mi se crapa pielea foarte repede.
     3. Demachierea
     Demachierea este cel mai important pas din ingrijirea cosmetica. Intrucat laptele demachiant si servetelele demachiante imi ingrasau foarte tare tenul si il simteam foarte incarcat, din una in alta am dat peste solutiile micelare. Insa la o cercetare mai atenta am realizat ca deramtocosmeticele nu sunt deloc ieftine. Fiind la cumparaturi prin supermarket, am zis sa ma uit sa vad daca nu gasesc asa ceva, mai no name. Aruncand o privire de ansamblu pe rafturi ochii mi-au cazut exact peste o solutie micelara (marca proprie Kaufland) la doar 5-6 lei pentru 200 ml. Am zis ca si daca este apa chioara merita sa incerc, poate descopar vre-un elixir al frumusetii. Asa ca am cumparat solutia micelara alaturi de o punga de dischete demachiante, totul fiind nu mai mult de 10 lei.
     Ajungand acasa am gasit pe net o lista cu solutiile micelare existente pe piata din Romania si ingredientele acestora. Spre surprinderea mea, ingredientele nu difera fata de solutiile micelare foarte scumpe si chiar daca as fi vrut o varianta fara parfum, parca ma simt linistita sa imi dezvolt o rutina de aplicare a acestei solutii dimineata si seara. Ba chiar am incercat-osi ca si demachiant si indeparteaza foarte usor si repede machiajul foarte rezistent, insa trebuie folosite vreo 5 dischete demachiante (cate una pentru fiecare ochi si pentru fiecare jumatate a fetei, plus inca una pentru indepartarea ultimelor impuritati de pe fata si gat). Nu ma incercat alte solutii micelare, insa fata ramane curata, dar putin lipicioasa, dar eu prefer sa o clatesc cu putina apa si imi place efectul chiar foarte mult. Ceea ce am citit este ca efectul lotiunilor asupra pielii nu apar decat dupa 40 de zile, perioada in care se schimba stratul de celule. Ceea ce am observat, insa este o vindecare si tratare a cosurilor, care rabufneau destul de des in ultima vreme, cu toate ca am folosit-o doar 2 saptamani si fara prea mare regularitate, mai mult seara ca si demachiant sau pentru curatare.
     Recomand solutiile micelare pentru ca se pot folosi pe principiul 3 in 1: demachiant, lotiune tonica, apa de curatare. Pe langa beneficiile unui pprodus multi-tasking, solutiile micelare nu irita ochii, nu ataca bariera hidrolipidica a epidermei, au efect calmant, tonifiant si hidrateaza pielea.
     Eu prefer sa aleg produse care sa aiba un raport calitate-pret accepotabil, cu cat mai ieftin si mai eficient, cu atata mai bine. Iarasi prin folosirea produselor cu utilizari multiple si a bunatatilor de prin camara se pot economisi sume importante. Eu am ajuns sa folosesc maxim 12 produse cosmetice cumparate din comert, asta doar ca sa asigur curatarea, hidratarea si ingrijirea pielii fara sa o agasez cu chimicale si sa o incarc cu un numar mare de produse diferite care au acelasi scop. Toata investitia ajunge in jurul sumei de 150 lei, insa produsele ajung pentru minim 3 luni, daca nu unele depasesc aceasta perioada (eu prefer sa aplic cantitati mici si sa revin daca este nevoie, decat sa imi incarc pielea cu cantitati mari care nu se justifica). Astfel, lunar cele 12 cosmetice ajung la pretul de 50 de lei, probabil pretul unui singur produs de lux pentru o luna, efectele fiind aceleasi: o piele si un par sanatoase, ingrijite, curate, hidratate, plina de stralucirea naturala. Voi ce cate produse cosmetice folositi? Astept commenturi voastre si pana atunci ...
Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana
     

vineri, 12 aprilie 2013

Cerealele pentru micul dejun

     Buna! Regula "Niciodata nu se sare peste micul dejun!" am incercat sa o respect mereu, ba chiar am adoptat binecunoscuta portie de lapte cu cereale. Incercand sa imi schimb stilul meu haotic in ceea ce priveste alimentatia am trecut putin la regim, asa cum v-am povestit aici. Toata aceasta punere la punct a dietei mele m-a facut sa realizez ca cerealele de porumb pe care le mancam in fiecare dimineata contineau o groaza de zahar adaugat. Dar nici ideea cerealelor integrale scumpe nu imi prea suradea ...
     Spre marea mea uimire, am descoperit ca o punga de 500g de cereale integrale costa sub 10 lei la supermarket. Asa ca am optat pentru un amestec de cereale intrucat continea atat fulgi de grau, de secara, de orz, cat si pe cei de ovaz, dupa care plecasem initial (amestecul mi se parea o afacere mai buna decat fulgii de ovaz simpli). Acestia m-au costat in jur de 5-6 lei, cred, si din cate am observat tin cat pentru mai bine de o saptamana.
     Amestecul fiind cumparat, eram inca inspaimantata de lipsa lactatelor in cele doua saptamani de dezintoxicare a organismului, insa cerealele se pot lasa la inmuiat in apa (aveti grija sa nu fie prea multa), desi combinate cu fructe (banane si capsuni, banane simple, mar si stafide, banane si kiwi), asa cum am facut eu sunt foarte bune exact asa cum le scoti din punga. Ce face din micul dejun un rasfat pentru trupul meu somnoros este adaugarea unui pahar de suc proaspat de portocale (am incercat si portocale cu pomelo si a iesit grozav) si ziua mea incepe grozav: stomacelul se umple repede, imi asigur energia pentru intreaga zi, iar acele arome si gusturi ma fac sa ma simt in fiecare dimineata ca si in vacanta.
     Asadar, nu va fie frica sa incercati tot felul de combinatii de cereale cu fructe pentru dimineata, insa va recomand sa le amestecati dumneavoastra pentru a fi siguri ca nu exista zahar si indulcitori adaugati. Plus ca va puteti rasfata in fiecare dimineata cu un alt amestec, evitand monotonia. Astept sa imi scrieti ce combinatii ati incercat si care va plac cel mai mult. Si nu uitati ...
Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana

Despre diete si alte remedii minune

     Cu totii suntem preocupati de aspectul nostru fizic, mai ales acum cand acesta conteaza atat de mult pentru integrarea in societate. Insa, ceea ce uitam este faptul ca exteriorul reflecta ceea ce este in interior, iar atata timp cat corpul nostru nu functioneaza in conditii optime nu avem cum sa obtinem acea stralucire care ne scoate in evidenta. Atentie: ceea ce functioneaza pentru o persoana, poate avea efecte inverse asupra alteia, doar nu suntem toti la fel! :)
     Pentru mine nu au functionat dietele cu multe reguli complicate sau cele care ma privau de mancare pentru simplul fapt ca nu reuseam sa le duc pana la capat: hranirea organismului este o nevoie fiziologica pe care nu o poti ignora. Nu mi se pare deloc la indemana sa stai sa calculezi calorii, sa cantaresti alimente si ajungi la concluzia ca ceea ce ar trebui sa mananci nu iti ajunge nici macar pe o masea. Psihic, deja se intensifica senzatia de foame, cea care ne face sa calcam stramb in cele din urma. O alta absurditate mi se pare privarea de elementele nutritive necesare corpului, astfel incat degeaba slabim daca nu mai avem pic de energie sa ne tonifiem musculatura, unghiile si parul devin casante, iar tenul devine pal si capata in timp nuante de gri. 
     Ceea ce am realizat dupa nenumarate diete si remedii pentru kilogramele in plus sunt urmatoarele:
- infometarea nu duce decat la izbucniri gastronomice si psihice devastatoare;
- trebuie sa fi in primul rand sanatos, si apoi slab;
- un timp limitat de dieta nu are rezultate pe termen lung decat daca se schimba stilul de viata pentru totdeauna.
      Astfel am luat decizia de a nu imbratisa o dieta, ci de a face astfel incat sa imi disciplinez stilul de viata. Cea mai logica dieta in privinta aceasta a fost Dieta UltraMetabolism, peste care am dat din intamplare intr-un ziar. Intradevar, dieta promite pierderea a 8 kg in termen de 2 luni, insa ceea ce m-a atras a foat posibilitatea schimbarii stilului de viata si a mentinerii unei diete sanatoase pe tot parcursul vietii, hranind in mod inteligent corpul. Din cate am citit, dieta se bazeaza pe comunicarea dintre alimente si ADN, insa nu partile stiintifice m-au impresionat, ci pasii simpli si posibilitatea de a integra dieta in viata de zi cu zi in functie de gusturile mele si intr-un buget modest.
     Eu am structurat-o in 4 saptamani, prima fiind saptamana de acomodare, in care se elimina zaharul, prajelile, grasimile hidrogenate, siropul de porumb, alcoolul si cafeina din dieta deja existenta. Eu am preferat sa nu aplic socul bine cunoscut "de azi gata, nu mai mananc nimic" ci, din potriva, sa constientizez cate alimente prea procesate, lipsite de nutrienti si cu impact asupra sanatatii mele ii ofeream corpului meu. Astfel, timp de o saptamana am inceput sa evit sucurile carbogazoase, prajalile, mancarea de tip fast food, chipsurile, salamurile etc. consumand totusi cantitati mici din ele pana la eliminarea totala din dieta. Am ales aceasta cale pentru a nu le oferi aura de fruct interzis la care sa tanjesc tot restul dietei.
     Urmatoarele doua saptamani presupun purificarea organismului prin consumul de legume si fructe, crude sau preparate, exclusiv, cu adaos de cereale integrale. Pot spune ca am ales momentul oportun pentru aceasta dieta, oferindu-mi totdata o cura de vitaminizare dupa perioada de iarna. Deocamdata mai am putin si trec de prima saptamana in care am consumat doar fructe si legume, plus cereale integrale, insa a fos mai usor decat ma asteptam. Ma simt ca si un copil mic care de-abia acum descopera bunatatile naturii. Fructele si legumele sunt foarte satioase, nu necesita portii mari, au gusturi si texturi placute, iar cerealele de dimineata si cate o felie de paine alaturi de masa de pranz si cina chiar umplu astfel incat nu poftesti dupa vechiul meniu. Ma simt minunat, plina de energie, mai putin balonata si fara vre-o problema de digestie, am reusit sa ajung la 5 mese pe zi si sa ma tin departe de dulciuri, sucuri carbogazoase si restul tipurilor de mancare. Sunt optimista si plina de incredere si astept sa vad rezultatele in continuare.
     Partea frumoasa este ca, dupa 2 saptamani de meniu putin restrictiv, insa usor de mentinut dupa parerea mea, este introducerea celorlalte grupe de mancare in alimentatie. Se incepe introducerea lactatelor, eu am hotarat ca peste doua zile sa introduc carnea, iar peste inca doua zile ouale. Iar aceasta faza a regimului, in care reusesti sa introduci toate grupele alimentare pentru asigurarea nutrientilor si a energiei necesare desfasurarii activitatilor zilnice, se poate mentine pentru tot restul vietii.
    Ne-avand "gene" tocmai bune, eu am decis ca dupa terminarea acestor pasi sa mentin alimentatia sanatoasa dupa regulile dietei hipocalorice si a celor 5 mese obligatorii, pe langa acestea adaugand si cat mai mult sport.
     Dieta Hipocalorica doresc sa o adaptez unui stil de viata activ, care totusi necesita aport caloric pentru a putea face fata unui efort fizic zilnic. Si aceasta dieta presupune urmarea unor reguli, insa mie mi se par usor de indeplinit deoarece in mare parte presupune doar urmarea unei alimentatii sanatoase, ceea ce urmaresc sa mentin pe viitor. Diferenta fata de alimentati mea depana acum este aliminarea prajelilor, mancarea fiind preparata la gratar, la abur sau la cuptor, dar si fierberea legumelor si fructelor la abur si nu in apa. De asemenea, propice pentru dieta aceasta si a lipsei mele de indemanare prin bucatarie am descoperit cu bucurie retete de mancare raw, preparata fara foc, pe care am sa le impartasesc cu dumneavoastra pe masura ce le incerc.
     Exista o lista cu alimente permise/interzise, insa par usor de respectat mai ales dupa terminarea dietei ultrametabolism. In principiu se pastreaza alimentatia sanatoasa, bazata pe fructe si legume, cereale integrale, carne si mezeluri slabe, lactate slabe si 2-3 oua pe saptamana. Ceea ce se evita sunt in special mancarurile mult prea procesate cum sunt mezelurile grase, conservele de carne, prajelile, precum si toate alimentele care constituie bombe calorice, de la smantana la maioneze si sosuri si de la dulciuri la produse dietetice si grasimi in stare aproape pura. Ceea ce am decis eu este sa nu alimin complet alunele, nucile, semintele si dulciurile din alimentatie, pe primele datorita efectelor benefice pe care le au asupra pielii si a parului, iar dulciurile doar pentru a nu exista tentatii prea mari, insa ma rezum la dulciuri preparate in casa din ingrediente naturale si fara zahar.
     Doua saptamani din dieta practic au trecut, mai raman inca doua, iar eu am ajuns sa respect aproape in fiecare dimineata rutina de stretching, despre care am sa va vorbesc in curand, am ajuns de la 3 mese haotice la 5 mese regulate, iar de doua-trei ori pe saptamana reusesc sa fac si cateva exercitii pentru tonifiere, despre care am sa va spun in curand. Efecte majore nu au aparut, insa am mai multa energie, nu urlu de foame, iar in ceea ce priveste rezultatele am sa va tin la curent. Pana atunci ...
Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana

Cuvant inainte

     Buna tuturor! Numele meu este Diana si sper ca in cele ce urmeaza sa va fiu de folos in descoperirea unei frumuseti de lunga durata, fara ca portofelele voastre sa fie stoarse de bani. :D
     In ultima vreme am devenit mai preocupata de aspectul fizic si de sanatatea mea, acestea datorandu-se in mare parte efectelor deja vizibile ale alimentatiei haotice, a vietii sedentare si a reticentei mele in utilizarea propice a cosmeticelor, in mare parte pentru ca aveam ideea eronata cum ca un stil de viata sanatos si o aparitie pusa la punct in cele mai mici detalii presupune un efort material considerabil si iti ocupa timpul inutil.
     Spre surprinderea mea am reusit sa gasesc produse cosmetice care nu costa o avere si au efectele scontate, am ajuns la concluzia ca o alimentatie echilibrata si disciplinata e mai ieftina si mai rapid de preparat decat orice tip de mancare fast food si am descoperit ca nu este nevoie sa investesti in abonamente scumpe la sala de fitness si saloane de beauty ca sa iti tonifiezi si mentii corpul frumos. Trecand peste pragul meu psihologic care ma limita la "eh, e bine si asa, doar nu sunt milionara sa imi permit o viata de diva" am reusit sa integrez o alimentatie sanatoasa, o rutina zilnica de exercitii, putin make-up si un par coafat fara a-mi afecta viata de zi cu zi si a le considera o povara.
     Cred ca am dat gres in toate incercarile mele de a slabi cu ajutorul dietelor restrictive, a pastilelor si a ceaiurilor, de a merge la sala de fitness si de a ma aranja in fiecare zi doar pentru ca de fiecare data cand ajungeam la efectul dorit ma culcam pe o ureche pana ajungeam la starea de dinainte. Tot acest proces de modificare drastica a stilului de viata pentru o scurta perioada de timp urmat de reluarea stilului de viata anterior nu doar ca a lasat urme pe corpul meu ( vergeturile se inmulteau exponential :( ), dar neavand rezultate pe termen lung toti acei bani erau aruncati, practic, pe fereastra.
     Totusi, am hotarat ca asa nu se poate, m-am documentat si am ajuns la o concluzie: tot ceea ce trebuie sa fac este sa imi schimb putin stilul de viata, insa in asa fel incat sa pot mentine schimbarile pentru tot restul vietii. In procesul meu de "cercetare" am descoperit diete care iti hranesc trupul pentru rezultate de durata, nu te infomenteaza ca apoi sa iti dublezi greutatea, am gasit seturi de exercitii fizice pe care le pot face in intimitatea casei mele, fara a fi nevoita sa platesc o suma de bani si sa nu imi gasesc locul la sala printre trupuri super-tonifiate, si am dat peste ponturi esentiale care imi tin departe groaza cand vine vorba de make-up sau hairstyling.
     Doresc sa impartasesc cu voi descoperirile si experientele mele, sa va tin la curent cu performanta si rezultatele acestora in cazul meu, in speranta ca le veti incerca si voi si ca va vor fi de mare folos.

     Pana la atingerea conditiei dorite, nu uitati: adevarata frumusete vine din interior, insa trebuie sa se reflecte si la exterior. Cu putina rabdare si perseverenta fiecare dintre noi poate sa traiasca viata din plin, simtindu-ne frumosi si plini de incredere.
                             Nu incetati sa progresati!
Pupici si numai bine,
Diana