marți, 16 aprilie 2013

Lipsa de calciu - o problema des intalnita

     Cu totii trebuie sa fi avut macar o data lipsa de calciu, eu personal confruntandu-ma des cu aceasta problema in ciuda consumului regulat de lactate. Chiar daca suntem tentati sa apelam la suplimente alimentare atunci cand avem diferite carente, o dieta sanatoasa si diversificata ne ajuta sa prevenim aparitia acestora.
     Lipsa calciului se manifesta prin crampe si spasme musculare, batai cardiace puternice, insomnie, irascibilitate si stari de nervozitate, degradarea si caderea dintilor, pierderi de memorie, scaderea capacitatii de memorare si a atentiei, senzatie de amorteala la nivelul membrelor, dereglari menruale, degradarea si caderea parului, fragilitatea unghiilor ( devin casante si se exfoliaza), pielea devine mai aspra si se cojeste, oboseala apare rapid chiar si la eforturi mici. Probabil ca puteti bifa cateva dintre aceste simptome, mai ales dupa aceasta iarna lunga care ne-a privat de Soare (sursa de vitamina D, fixatoare a calciului in oase).
     Pe langa sursa obisnuita de calciu din alimentatie - lactatele - va pun la dispozitie o lista cu surse de calciu vegetale, foarte utila mai ales acum, in timpul postului. Acestea sunt: semintele de susan, semintele de canepa, legumele cu frunze verzi (patrunjelul, spanacul, busuiocul, rucola, algele, broccoli, urzicile, cimbrul, mararul), soia, semintele de dovleac, migdalele, portocalele, morcovii, semintele de floarea soarelui, alunele, orezul brun.

     Sper sa va fie la indemana sa le includeti in alimentatia dumneavoastra si sa aveti un corp puternic si stralucind de sanatate pentru primavara. Cat de curand am sa revin cu retete usoare si rapide care sa includa aceste alimente. Pana atunci ...
Nu incetati sa  progresati!
Pupici si numai bine,
Diana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu